Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultiga solsängar i Skultuna ska vara kvar

På Skultunabadet har det "alltid" funnits solsängar i trä med rejäla underreden i järn. Den här högen betyder inte att de ska åka till tippen.

Annons

När de kultiga solsängarna slängts i en hög på Skultunabadet trodde de badande att sängarna skulle slängas. Så är inte fallet. De ska renoveras.

Fredrik Ölvebo växte upp i Skultuna, men bor nu i Västerås.

– Jag tar ofta med mig ungarna dit för att bada. När jag var där sist såg jag de fina retro solbänkarna som finns på badet ligga i en hög. Jag tog en bild och lade upp på min profil på facebook och delade i gruppen Du vet att du är från Skultuna . . .

Fredrik Ölvebo.

Responsen på bilden blev enorm. Allt från den gröna originalfärgen till hur behändiga solsängarna är för människor av alla modeller.

– De är ju verkligen perfekta. Är det lite fuktigt i gräser så slipper man det, är det lite blåsigt kan man ställa upp dem som vindskydd. Jag är förvånad över den massiva responsen på bilden, säger Fredrik Ölvebo.

Göran Stahre på Västerås stad är enhetschef för den tekniska sidan på Teknik- och idrott.

– Nej, nej! Solbänkarna ska vara kvar! Min personal har bara inte hunnit måla dem i år, de ska renoveras. Vi brukar ta några bänkar i taget när det finns tid, säger Göran Stahre.

– Bänkarna har stått på badet sedan det öppnade 1967. Varje år får vi skrota fyra, fem bänkar – det är underredena som viker sig. Är det träskador så går det ju att byta en planka.

Göran Stahre berättar att även han är uppvuxen i Skultuna och att han minns hur kul det var när badet öppnade.

För våra Plus-kunder: Skultuna 1977

För våra Plus-kunder: Solskenspromenad genom Skultuna

Läs mer: Skultunabadet rustas för miljoner

Mer läsning

Annons