Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunder förvirrade av sopförändringar

Förvirring har uppstått när kunder läst att sophämtningsveckorna ska bytas. Udda ska få jämna hämtveckor och omvänt. Men det gäller Vafabs kunder och Vafab har aldrig hämtat soporna från hushållen i Västerås, deras kunder är företag och föreningar.

Annons
FOTO: VLT/ARKIV

Vid storhelger, som jul och nyår, ändras tillfälligt sophämningsdagarna för Västerås hushåll. Förra året var det 53 veckor och därför blev det två ojämna veckor efter varandra när vi gick in i 2010. För att det inte ska bli tre veckor mellan tömingarna får alla Västeråshushåll sophämtning denna vecka, oavsett om soporna normalt hämtas udda eller jämn vecka.

Det är Teknik- och idrottsförvaltningen och Sita Sverige AB som sköter sophämtningen i Västerås. Avfall och återvinningsenheten hos Västerås stad informerar om omläggningar via annonser i VLT och Västerås tidning, ett medskick med fakturan, i broschyren Soptips och via hemsidan www.vasteras.se.

Håkan Hedberg, arbetsledare för sophämtarna inom Teknik- och idrottsförvaltningen, berättar att de har tagit in extra personal och reservfordonen samt kör längre pass för att klara alla hämtningar. Teknik- och idrottsförvaltningen (Västerås stad) kör i centrum och östra delen av kommunen. Sita Sverige AB kör västra delen.

Uppstår frågor angående sophämtning ska kunderna dock vända sig till Avfall och återvinningsenheten hos Västerås stad. Kundservice har telefon 021-393580.

Mer läsning

Annons