Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitetsombudet: ”Sådant här ska inte få hända”

Det verkar ha klickat på flera nivåer i Christina Fahlmans fall. "Sådant här ska inte få hända", säger Västerås stads kvalitetsombud Per-Arne Blomberg.

Annons

Det visar sig vara först svårt att nå något besked om vad som hänt i Christina Fahlmans fall. VLT:s reporter får samma besked som hon: Många tjänstemän har ledigt.

En ansvarig tjänsteman sitter dock vid sin telefon: Västerås stads kvalitetsombud Per-Arne Blomberg, som lovar att titta på saken.

När han senare ringer upp har han undersökt fallet.

– Jag har forskat lite och pratat med ansvariga vårdplaneringsamordnare på lasarettet, och de fick aldrig någon signal från ortopedkliniken att hon behövde vårdplaneras och hjälp. Hon fick åka hem samma dag.

Men det förklarar inte varför hon inte kunde få någon kontakt med Västerås stads biståndshandläggare, trots att hon började ringa redan den 17 december.

– Då har det brustit någonstans i kontakten mellan kontaktcentret och biståndshandläggningen. Det är jättebeklagligt. Tyvärr har chefen för biståndsbedömningen semester så henne får jag inte tag i, säger Per-Arne Blomberg.

Har fler drabbats?– Inte vad jag vet, även om det kan inträffa lite konstiga saker under långhelger. Men hennes fall är det första jag har hört talas om.

Mer läsning

Annons