Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna försvann från äldreboendet

Kvinnan försvann från äldreboendet i Köping vid 17-tiden på torsdagen. I natt hittades hon med sin rollator mellan Västerås och Sala.

Annons

Vid 17-tiden i går försvann den 72-åriga kvinnan från äldreboendet i Köping och under kvällen förstod personal och anhöriga att allt inte stod rätt till.

Anhöriga hörde av sig till polisen och ett omfattande sökarbete inleddes. Även Bbl/AT blev kontaktade i natt av en dotter, som berättade om försvinnandet.

- Mamma har en röd kappa med svart pälkrage och går med en rollator. Troligen har hon en ryggsäck påhängd med liten röd bård. Polisen söker henne och har planer på att koppla in Missing people, skrev dottern i ett mejl sent i natt vid 2-tiden.

Någon timme senare påträffades kvinnan på riksväg 56, mellan Västerås och Sala. Fem mil från äldreboendet i Köping. Det var en lastbilschaufför som upptäckte kvinnan där hon gick med sin rollator.

– Hon har gått med rollator och en kappa som är ganska iögonfallande. Och ingen har hört av sig förrän nu, efter 14 timmar. Det förvånar oss att ingen har ringt, säger Ivan Åslund på polisen i Västerås till aftonbladet.se.

Kvinnan fördes omgående till sjukhus för att få vård och senare kunde hon transporteras tillbaka till sitt äldreboende.

Mer läsning

Annons