Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna friad från dråpförsök

En 32-årig kvinna från Västerås har friats från misstankar om att ha försökt döda sin dåvarande sambo i Arboga i november.

Annons

Hon döms däremot för att ha gjort motstånd mot och misshandlat en polisman.

Det var den 12 november som de båda befann sig hemma hos en väninna till kvinnan, tillsammans med flera andra personer.

Osämja utbröt, och vad som hänt därefter finns det flera versioner av.

Klart är att kvinnans sambo fick ett knivstick i magen som skadade levern, men som tack vare snabb sjukhusvård inte ledde till döden.

32-åringen greps av polis, och i samband med gripandet, när hon var extremt upprörd över att ha skadat sin sambo och var orolig för hans liv, misshandlade hon en av poliserna som försökte gripa henne.

Hon åtalades vid Västmanlands tingsrätt, misstänkt för dråpförsök alternativt grov misshandel, samt hot och våld mot tjänsteman.

Västmanlands tingsrätt har lyssnat på samtliga vittnesmål och kommit fram till att ingenting säkert talar för att kvinnan haft uppsåt att hugga sin sambo med kniven. Han kom emot henne, aggressiv och berusad (han hade tidigare utövat våld mot henne i berusat skick) och hon svepte med en kniv för att värja sig. Mannen gick olyckligt emot kniven och blev stucken.

Det, tillsammans med kvinnans uppriktiga oro för sin sambos hälsa, friar henne, anser tingsrätten.

Däremot fälls hon för misshandeln av polisen, hon döms till villkorlig dom och 5000 kronor i skadestånd till polismannen.

Mer läsning

Annons