Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna vanvårdade 27 katter

De 27 katterna levde i misär utan tillräckligt med mat och vatten. Nu åtalas den före detta kattägaren, en 50-kvinna, för brott mot djurskyddslagen.

Annons

Det var i februari förra året som länsstyrelsens djurskyddshandläggare med hjälp av polisen tog sig in i kvinnans lägenhet i de västra stadsdelarna. Lägenheten luktade starkt av urin och avföring som låg på golvet eftersom kattlådorna inte var rengjorda på mycket länge.

Det låg även avföring i köksskåpen och på köksbänkarna.

Katterna var fördelade i olika utrymmen. I hallen fanns en vuxen hona och tre ungar, i sovrummet hittades sex katter, två var instängda i badrummet, två i köket och resten i vardagsrummet.

Katterna var i dåligt skick sedan de tvingats leva så nära varandra. Flera av dem mådde psykiskt dåligt. I lägenheten fanns inte tillräckligt med liggplatser, i vart fall inga torra och rena sådana.

Länsstyrelsen beslutade direkt om att katterna skulle omhändertas. En katt såldes till en privatperson, resten omplacerades till olika katthem.

Kvinnan nekar till brott och tycker att länsstyrelsen överdrev vid sitt besök. I förhör har hon sagt att katterna fått mat dagen innan och att det fanns en stor säck med kattmat på golvet. Hade katterna varit hungriga hade de rivit upp påsen. Att lådorna inte var tillräckligt rena skyller på hon att hon själv mådde dåligt.

Mer läsning

Annons