Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare vittnade om kvinnans sjukdom

Försvaret tyckte att det var en bra rättegångsdag. Läkare, vänner och grannar vittnade om hur sjukdomen påverkar kvinnan som är åtalad för bedrägeri.

Annons

Rättegången mot Västerås-paret fortsatte i går. Flera vittnen hade kallats, av försvaret och åklagaren.

Bland dem kvinnans familjeläkare som berättade om hennes sjukdom, grav höftledsluxation.

Den åtalade kvinnans advokat Amanda Hikes tyckte att läkarens beskrivning var klargörande.

– Bägge höftkulorna är en decimeter ur läge. Det handlar om grav höftledsluxation, det blev tydligt bland annat med hjälp av röntgenbilder att hon har kraftiga smärtor, sade Amanda Hikes när rättegångsdagen var över.

Kvinnan själv har valt att inte tala med medier.

Även grannar och vänner vittnade i går.

– De har sett hur hon mår och att maken gör allt arbete hemma. Det var bra vittnen för försvaret: de bekräftade skador, smärtor och gångsvårigheter, tyckte mannens advokat Hans Greijer.

Statsåklagare Bengt Kulin hade kallat en handläggare på Försäkringskassan. Mannen gjorde hembesök hos paret i november 2010, när kvinnans behov av assistans skulle omprövas. Kvinnan ska då ha framfört att hon fortfarande behövde hjälp i hemmet.

Advokaterna gjorde sitt bästa för att så tvivel om huruvida kvinnan verkligen påstått det. Kvinnan talar dålig svenska och hennes make tolkade därför. En anställd på det assistansbolag som hjälpte kvinnan var också närvarande. Vem var det egentligen som framförde kravet på fortsatt assistans? Handläggaren svarade att som han minns det förstod kvinnan vad som sades på mötet, även om mannen tolkade.

Mer läsning

Annons