Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledig ordningsvakt attackerades på Punkt – två män döms

En ledig ordningsvakt misshandlades av ett gäng killar på Punkt i somras. Nu har två gärningsmän dömts till samhällstjänst.

Annons
Foto: Dennis Johansson Strömberg

Den var den 20 juli som händelsen ägde rum. Mannen har berättat i förhör att han mötte fyra killar efter att han parkerat på Punkt. Han ska ha hejat på dem och frågat vad de skulle göra. Som svar ska killarna ha frågat vad han hade med det att göra och sagt "vi slår ihjäl honom".

Han attackerades med slag och sparkar och landade på marken. Han ska också ha fått en mobiltelefon kastad i huvudet. När han sade att han skulle ringa polisen försvann killarna.

De två som beskrivs ha varit mest aggressiva, en 28-årig man och en 21-årig man, har nu dömts för misshandeln. Enligt Västmanlands tingsrätt är det ställt utom rimlig tvivel att männen deltog i misshandeln. Bland bevisen finns ett vittne som stärker målsägandens berättelse.

28-åringen, som även döms för stöd, får skyddstillsyn med samhällstjänst 80 timmar. 21-åringen som förutom misshandel döms för ringa narkotikabrott, får till skyddstillsyn med samhällstjänst 60 timmar. De båda ska även betala ett symboliskt skadestånd till brottsoffret.

Mer läsning

Annons