Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledig polis grepbeväpnad rånare  

(Uppdaterad 11.00) Den pistolbeväpnade rånaren trodde sig ha hittat ett lätt offer. Men rånoffret visade sig vara ett ledigt polisbefäl som rastade sin hund.

Annons

Dramat utspelade sig vid 23.45-tiden på måndagskvällen. Gärningsmannen, som är 19 år gammal, rånade först en annan person. Rånet ägde också rum i Oxbackens Centrum. 19-åringen hotade offret med pistolen och tvingade till sig personens plånbok.

Rånaren lämnade sedan platsen. Offret larmade polisen, flera patruller ryckte ut.

Kort efter det första rånet träffade 19-åringen på polismannen som var ledig och var ute och rastade hunden när 19-åringen försökte råna även honom. Precis som vid det första rånet hotade 19-åringen med pistolen och krävde att få  plånboken.

- Men det gick inte så bra, han lyckades avbeväpna gärningsmannen och gripa honom, berättar vakthavande befäl Johan Lindevret vid polisen i Västmanland.

Hundägaren höll kvar rånaren på platsen tills uniformerade poliser i tjänst anlände och övertog gripandet. 19-åringen har förts till polishuset, där han först fick nyktra till några timmar innan han kunde förhöras.

Efter förhör beslutade jourhavande åklagare att anhålla 19-åringen. Han misstänks för väpnat rån och försök till rån.

Vlt.se förtydligar: Under natten och morgonen, fram till cirka 10.40, kände inte vlt.se till att den person som grep rånaren under natten var en för tillfället ledig, civilklädd, polis. De artikelkommentarer som då skrevs av läsekretsen, och som bland annat avhandlar polisens arbete, skrevs av kommentatorer som i likhet med vlt.se inte visste att hundägaren som ingrep var ledig polis.

Annons