Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledningen får skarp kritik

Västerås flygplats vara eller icke vara kommer sannolikt avgöras i en folkomröstning. I samma veva riktar flera anställda skarp kritik mot hur ledningen – med flygplatschef Mikael Nilsson i spetsen – sköter flygplatsen.

Annons

I tisdags föreslog Socialdemokraterna att det ska genomföras en folkomröstning om huruvida Västerås flygplats – som väntas kosta skattebetalarna 25 miljoner kronor om året – ska vara kvar eller inte.

Samtidigt vill ett tiotal anställda anonymt berätta för VLT om hur dåligt skött de anser att flygplatsen är.

– Vi har länge haft en ledning som är både inkompetent och ointresserad. Vi har vid flera tillfällen kommit med förslag om hur man kan locka fler flygbolag till Västerås, men de har inte lyssnat, säger en av dem.

– Vi står inför ruinens brant och det är till stor del (flygplatschef) Mikael Nilsson som har drivit oss hit. Vid ett tillfälle ville han inte ens träffa en person från ett fraktbolag som var intresserat av att börja flyga från Västerås. Hur ska vi kunna växa med en sådan chef?

Mikael Nilsson förnekar att incidenten med fraktbolaget ägt rum:

– Men visst kan jag förstå de anställdas kritik. De vill precis som jag ha mer trafik till flygplatsen och de är så klart oroliga för sina jobb. Men jag tror på flygplatsen och kommer att fortsätta jobba för att vi ska växa.

Flygplatschef Mikael Nilsson får hård kritik av sin personal och förstår den till viss del.

Mer läsning

Annons