Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leonardos galna rekordjakt – äta köttbullar snabbt

Världsrekordet i antal ätna köttbullar på en minut ligger på 29 stycken. Nu siktar västeråsaren Leonardo Iacobelli stenhårt på att slå japanen Takeru Kobayashis rekord. – Det började som en rolig grej i plugget, säger han.

Annons
ska slå världsrekord. 14-årige västeråsaren Leo Iacobelli är en fena på att snabbt få i sig köttbullar.Foto: Tony Persson

Leo, som polarna kallar honom, hade egentligen inga planer på att slå någon form av rekord.

Men när kompisarna i smyg anmälde honom till Internationella engelska skolans talangtävling, tyckte Leo att det var lika bra att chansa.

– Jag ville inte dra mig ur, tänkte att det trots allt kunde vara roligt att vara med, säger han.

14-åringen bestämde sig för att på snabbast möjliga tid smälla i sig 40 stycken köttbullar. Tidtagaruret stannade på imponerande en minut och 44 sekunder och blev snabbt en succé på internetsajten Youtube där människor kan dela sina filmklipp.

– Det var jätteroligt och nu har jag och några kompisar bestämt oss för att köra någon form av vecko-program på Youtube där vi utför galna, knäppa saker.

I sommar är Leos plan att han ska försöka slå Takeru Kobayashis rekord.

– Vill man bli bra på det här gäller det att dricka vatten samtidigt som man äter. Om inte blir det för torrt och därmed svårare att få ner köttbullarna, säger han.

Här kan du se Youtube-klippet http://bit.ly/1eDyRbx

Mer läsning

Annons