Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna i Västmanland vill ha Björklund kvar som partiordförande

Jan Björklund ska sitta kvar som Liberalernas partiledare tycker (L)änsförbundet i Västmanland. Länsförbundet gör därmed en kovändning i frågan.

Annons

Liberalerna Jan Björnlund och Birgitta Ohlsson.

Styrelsen inom Liberalerna i Västmanland röstade tidigare med siffrorna 6–4 för att stödja Björklunds utmanare om partiledarposten, Birgitta Ohlsson.

Flera kommunföreningar, bland annat den i Västerås, var inte nöjda med styrelsens beslut utan kallade till ett extrainsatt förbundsmöte så att representanter från länets alla tio kommunföreningar inom Liberalerna skulle kunna rösta om vill ska stödja Björklund eller Ohlsson.

För dig som är prenumerant: Västeråsliberalerna håller på Björklund: ”Helt fel tajming att starta en intern partiledarstrid”

Det extrainsatta förbundsmöte hölls i Västerås under onsdagskvällen. Västmanlandsliberalerna beslutade då att inför Liberalernas landsmöte i november nominera Jan Björklund som fortsatt partiordförande.

Roger Haddad, riksdagsledamot för Liberalerna.

– Det främsta motivet för nomineringen av Jan Björklund är att han är en tydlig politiker som kan hålla ihop vårt parti och som påbörjat ett stort utvecklingsarbete, organisatoriskt som politiskt inom Liberalerna. Mot den bakgrunden anser Västmanland att han är den kandidat som bäst kan leda vårt parti inför valet 2018, säger riksdagsledamot Roger Haddad (L), ordförande för Länsförbundet i Västmanland, i ett pressmeddelande.

Jesper Brandberg, oppositionsråd för Liberalerna i Västerås, och utsedd talesperson för föreningens räkning i partiledarfrågan, var mycket nöjd med resultatet – som visade att tre fjärdedelar av länets Liberaler stödjer Björklund som vann med röstsiffrorna 31–11.

– Jag är mycket nöjd. Det var skönt att det blev en så tydlig majoritet till stöd för Björklund, säger Jesper Brandberg.

Mer läsning

Annons