Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Liten grupp dominerar” 

Politikern Karl-Erik Andersson lämnar Folkpartiet i protest. Skälen är, vad han anser, bristande yttrandefrihet och fel miljöpolitik.

Annons

Karl-Erik Andersson är med i Gröna liberaler och har bland annat engagerat sig mot sopförbränningen vid Kraftvärmeverket.

Nu hoppar han av från partiet, där han menar att en liten intern ledargrupp dominerar. Han hävdar att grupptrycket är hårt och att han flera gånger blivit utskälld när han haft avvikande mening.

– Alla debattinlägg vi skriver ska godkännas av gruppledaren. Hon ska också be-stämma när inläggen ska skickas till tidningar, säger han.

Själv, menar han, har han inte följt den regeln och då har han blivit utskälld.

Även i rent politiska frågor ”får man inte ha” andra åsikter än fullmäktigegruppens.

Som exempel nämner han ett debattinlägg som publicerades i VLT den 25 juli. Där kritiserade han Folkpartiets politik på flera punkter, bland annat att partiet sagt nej till en skejtbana och till en fisktrappa vid Svartån.

– Då blev jag uppringd och utskälld. Jag fick också höra att jag förbrukat mina chanser att göra karriär inom Folkpartiet.

Själv, säger han, har han inga ambitioner att göra karriär då han redan gått i pension.

Karl-Erik Andersson anser att Folkpartiet böjer sig för mycket för M oderaterna i alliansen. Han har ännu inte bestämt om han ska lämna sin plats eller sitta kvar som ersättare i kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons