Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarligt vägarbete stoppat

Vägarbetet på E18 mellan Skälby- och Vallbymotet stoppades natten till fredag. Orsak: Bilisterna respekterade inte den nya gula spärrlinjen när vägen skulle göras enkelfilig.

Annons
Gula linjen på E 18.

- Risken för en frontalkrock bedömdes som för stor, säger Gunnar Axelsson, projektledare för brounderhåll vid Trafikverket.

Eftersom vägarbetet stoppades är ett vägavsnitt väldigt dåligt skyltat, frånsett den heldragna orange linjen och några trafikkonor. Det är från påfarten på Erikslund fram till Vallbymotet. Just där skedde en trafikolycka vid 7.30 på fredagsmorgonen.

Natten till måndag kommer ett nytt försök att göras.

- Vi gör det om natten för att minimera riskerna och för att trafiken är mindre då. Men vi ska ha ett möte och se om vi ska ta till ytterligare åtgärder. Det kanske krävs extraskyltar, buffertbilar och påbudsbilar. Det är något som trafikingenjörerna får titta på, säger Gunnar Axelsson.

Ända fram tills sommaren kommer vägarbetet liksom brounderhållet att pågå. Flera sidoförflyttningar kommer därmed att göras.

Enligt polisen är det lika förbjudet att köra över en orange heldragen linje som en vit.

- Färgen spelar ingen roll, säger Barbro Ottestam, tf chef på trafikavdelningen.

Hon uppmanar bilisterna att köra med förstånd.

- Det går inte att åsidosätta trafikreglerna, allra helst inte under ett vägarbete då det är både trängre och farligare. Dessutom finns det folk som arbetar på platsen.

Vad är straffet för att köra över en heldragen linje?- 1500 kronor. Oavsett färg, säger Barbro Ottestam.

Mer läsning

Annons