Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loreen välkomnades hem av fansen

Västeråsartisten Loreen har landat i Sverige. Ett hundratal fans var på måndagskvällen på plats på Arlanda för att ta emot schlagervinnaren och välkomna henne hem.

Annons
Loreen landade på Arlanda sent på måndagskvällen.

Sent på måndagskvällen landade schlager-EM:s vinnare Loreen i Sverige. Ett hundratal hängivna fans stod och väntade på stjärnan på Arlanda, och när hon en bra stund efter klockan 23.00 kom ut visste jublet inga gränser. Delar av folkmassan brast ut i "Euphoria"-allsång när Loreen höjde sin vinnarstatyett mot taket, skriver TT.

- Det kommer nog att ta ett tag innan det här sjunker in. Det är väldigt stort för mig att få den här responsen, sade sångerskan samtidigt som hon tog emot blomsterbuketter och poserade för fotograferna.

Loreen har under sin vistelse i Baku hunnit göra flera uppmärksammade besök hos organisationer som arbetar för mänskliga rättigheter i Azerbajdzjan. Insikten om hur samhällssituationen ser ut i det land som agerade värd för årets schlager-EM har fått henne att uppskatta sitt hemland ännu mer än tidigare.

- Jag är jävligt glad över att vara i Sverige igen. Vi har det väldigt bra här, menade hon.

"Du är bäst"

Mest entusiastiska av fansen på plats på flygplatsen var de tre klasskompisarna Viola Holm, 9, Nor Hola, 8, och Helena Raoufi, 8, från Tensta utanför Stockholm, som väntat i timmar på att få en skymt av Loreen. I lördags fick de stanna uppe länge, och de skrek av lycka framför tv:n.

- Vi var uppe till tre på natten och åkte till stan och firade vid fontänen på Sergels torg. Men vi fick inte bada, berättade Viola Holm. - Nu ska vi säga: "Loreen, du är bäst" till henne, sade Helena Raoufi med ett lyckligt leende.

Välkomstfest i tvDe som inte hade möjlighet att ta sig till Arlanda men som vill vara med och hylla Loreen får en ny chans på tisdagskvällen. Klockan 19.00 kommer sångerskan att uppträda på Hötorget i Stockholm med sin vinnarlåt "Euphoria". Tillställningen kommer också att sändas live i SVT 2 klockan 19.00.

- Jag ska ge så mycket kärlek jag bara kan, lovade Loreen innan hon lämnade flygplatsen för att bege sig hemåt.

Annons