Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luftvapen mot bostäder på Bäckby

Elva bostäder på Bäckby har fått kulhål genom rutorna. Nu söker polisen efter skyttarna.

Annons

Vem eller vilka är det som roar sig med att skjuta med luftvapen mot bostadshus på Bäckby? Det vill polisen gärna veta. Fram till i går hade elva anmälningar om kulhål i rutor inkommit.Bäckby. Vandalerna verkar ha tagit åtminstone två rundor genom området. Den första, omkring lunchtid i måndags, drabbade sju adresser på Smältverksgatan. Den andra, på måndagskvällen, tre hus på Bessemergatan.

Därutöver har en del andra bostäder drabbats, på Axel Oxenstiernas gata, Stålverksgatan, Bandverksgatan och Välljärnsgatan. I något fall har en metallkula hittats, men den gemensamma nämnaren är kulhålsliknande skador.

– Vi har ju varit rätt förskonade annars här, bortsett från cykelstölder, säger Kurt Söderlund, ordförande i bostadsrättsföreningen Västeråshus 25 på Smältverksgatan.

Marianne Lövgren, 89, är en av de drabbade medlemmarna.

– Jag har ont i ryggen och hade gått och lagt mig strax före lunchtid, säger hon. Då small det till alldeles förskräckligt, men jag tänkte att det var min fläkt som slog ifrån, det brukar låta så. Men sedan när jag gick upp och fick se vad som hänt höll jag på att svimma.

Björn Gjörwell på polisens samordning säger att man just nu inte har några uppslag att gå efter.

– Men förhoppningsvis får vi in tips.

Mer läsning

Annons