Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnaste nyårshelgen på 44 år

Västeråsarna skötte sig ovanligt bra under nyårsaftonen. Inte ett enda grovt brott har rapporterats i Västerås, enligt polisen.

Annons

Under nyårsaftonen hade polisen ungefär lika många händelserapporter som en vanlig fredagsnatt, med den enda skillnaden att de flesta ägde rum från midnatt och framåt.

– Det är den absolut lugnaste nyårshelgen som jag upplevt arbetsmässigt, och då har jag jobbat ganska länge, i 44 år, säger vakthavande befäl Roger Götheden.

Det var ovanligt få klagomål från allmänheten om nyårssmällare, och endast ett fåtal beslag av smällare ägde rum. Vanligtvis brukar det kunna vara tre gånger så mycket, säger Roger Götheden.

– För en gångs skull hade vi tid att äta en bit tårta och skåla i lite bubbel. Det var en trevlig stämning på stationen.

23 personer i länet omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, vilket är ungefär lika mycket som en vanlig lönehelg.

I Köping var nyårsnatten snäppet stökigare. Där greps och anhölls tre personer för olika brott. En 14-årig pojke blev utsatt för rån, då två 15-åriga pojkar under verbala hot tvingade 14-åringen att lämna ifrån sig en mobiltelefon.

14-åringen kände till ett öknamn på en av förövarna, och polisen kunde med hjälp av detta samt ett bra signalement spåra upp 15-åringarna.

Mer läsning

Annons