Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luttropp: Fler torn!

Västerås ska bli tornens stad – åtminstone om Lars Luttropp får bestämma.

Annons
Tornens stad. Västeråstornet vid Svartån med sina 43 våningar och 125 meter är tänkt att bli det högsta av sju torn som ska byggas i Västerås, enligt en ny idé. Tornen med plats för bostäder, hotell och kontor ska enligt visionen placeras i olika delar av Västerås, bland annat ett vid Emausmotet och ett på Östra holmen. ILLUSTRATION: OLOV GYNT ARKITEKTKONTOR

Det förra moderata kommunalrådet har tillsammans med Peab och Olov Gynt arkitektkontor tagit fram en vision om att bygga sju höga torn runt om i Västerås.

De två högsta, Västeråstornet vid Lögarängen och Svartåns mynning samt Höga tornet nordost om Emausmotet, är tänkta att sträcka sig 43 våningar och 125 meter upp i luften.

-Västerås har redan flera höga byggnader. Det här blir en chans att skärpa den profilen och bygga vidare på det som redan finns, säger Lars Luttropp.

Visionen sträcker sig över en 25-årsperiod och idémakarna hoppas nu få in sina högtflygande tankegångar i den översiktsplan om byggande i kommunen som Västerås stad håller på att se över.

Mer läsning

Annons