Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyfte ex-sambon med strypgrepp

Helt plötsligt flög 37-åringen på sin tidigare flickvän. Han lyfte henne i halsen och hon trodde att hennes sista stund var kommen.

Annons

”Till slut gav jag bara upp, det var ingen mening att göra motstånd längre”, har kvinnan sagt i ett polisförhör.

Nu åtalas 37-åringen för grov kvinnofridskränkning.

Det var den 23 maj som 37-åringen kom hem till ex-flickvännen för att hälsa på parets gemensamma barn. Enligt kvinnan vet hon inte vad som utlöste bråket. Hon hade varit på balkongen och när hon kom in i bostaden gick han till attack.

För polisen utredare har hon beskrivit misshandeln så här: 

”NN flyger på mig, han lyfter mig i halsen, trycker ner mig på golvet, sitter med ena knät över högra axelpartiet, han stoppade in händerna i munnen på mig och försökte dra ansiktet åt motsatt håll. Det knakade till i nacken, han höll för mun och näsa så jag fick ingen luft, vid något tillfälle lyfte han även mig så att jag inte hade någon luft, med en hand höll han för näsa och mun, det gjorde han flera gånger.”

Kvinnan försökte fly över till grannens balkong vilket boende i området såg och larmade polisen.

37-greps och anhölls men släpptes efter några dygn. Då tog han sig på nytt in hos ex-flickvännen, den här gången via balkongen på tredje våningen. Eftersom hon visste att han var frisläppt hade hon bett kompisar komma över, i fall att han skulle försöka sig på något.

”Kompisbeskyddet” räckte dock inte långt. 37-åringen ilsknade till när han inte fick några pengar och sparkade ner henne på golvet och drog henne i håret.

37-åringen greps på nytt och sitter nu häktad. I det senaste förhöret polisen höll med honom har han erkänt brott. Enligt egen utsago minns han inte vad som hänt mer än det ”varit liv i luckan, bara.”

Enligt kvinnan var det inte första gången hon blev misshandlad av 37-åringen. Första gången inträffade våren 2010 – en månad efter att de fått sitt första barn. Därefter har hans aggressivitet blivit värre.

37-åringen är känd av polisen sedan tidigare.

Annons