Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmöföretag tar över verksamheten

Verksamheten i konkursdrabbade Music lights i Västerås AB lever vidare. Konkursförvaltaren Jacob Asp har sålt verksamheten till Malmöföretaget Live media group.

Annons

Västerås. – Vi är jätteglada för personalens skull. Nu får vår fasta styrka på 15 personer behålla sina jobb, säger Björn ”Nalle” Ljungberg, som tillsammans med sonen Mikael driver verksamheten.

Mikael Ljungberg startade Music light, som svarar för turnéarrangemang för en stor del av landets turnerande artister, redan för 25 år sedan.

Med tiden växte företaget till en av landets största turnéarrangörer. Verksamhetsåret 2012–2013 omsatte bolaget drygt 50 miljoner kronor.

En missad satsning på en gigantisk, portabel scen blev, med facit i hand, slutet för bolaqet:

– Ja, den investeringen slog fel, konstaterar ”Nalle” Ljungberg.

Den 12 mars i år var konkursen ett faktum och advokat Jacob Asp tog över.

Sedan dess har han drivit verksamheten vidare för att till slut hitta en köpare:

– Jag är nöjd med försäljningen. Men nu återstår också att sälja bolagets fastighet på Bäckby, säger Jacob Asp och tillägger att han har några spekulanter.

– Den affären kan bli klar före semestern.

För Mikael och ”Nalle” Ljungberg har tiden sedan konkursen varit känslosam:

– Med tanke på alla våra anställda såg vi ju helst att verksamheten levde vidare. Nu har konkursförvaltaren fått till det och inga är gladare än vi, säger ”Nalle” som kommer att fortsätta som fordons- och verkstadschef medan Mikael blir platschef.

Runt ett 30-tal tunga fordon finns i verksamheten. Hela Norden är arbetsfältet.

– Det gäller att ha ordning på fordonen när turnéerna rullar som värst, säger ”Nalle” Ljungberg, när han visar runt i den egna verkstaden på Bäckby.

Historiskt sett har Music lights varit delaktiga i en mängd turnéer och festivaler, förklarar ”Nalle” Ljungberg, som trots att han passerat pensionsåldern brinner för att jobba vidare.

– Ja visst, nu gäller det att ge järnet och få en bra start inom ramen för den nya ägaren.

Pridefestivalen i Stockholm, Väsby rockfestival och Svedala rockfestival är några av uppgifterna framöver.

– Vi hyr också ut ljud-, och ljusmaterial till Alcazars sommarturné och Håkan Hellström, säger Mikael Ljungberg, som tror på en ljus framtid.

– Ja, tillsammans med Live media group blir vi landets kanske största turnéarrangör.

Mer läsning

Annons