Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man dömd till fängelse för våldtäkt i skogen – avslöjade sig på Snapchat

En man i 20-årsåldern har dömts till två års fängelse för våldtäkt. Bland bevisen som fällde honom finns en konversation på Snapchat.

Annons
Bild från Polisens förundersökningsprotokoll

Våldtäkten ägde rum i en skog i somras, då mannen med våld tvingat sig på en kvinnlig bekant. Han har tidigare hävdat att han har alibi den aktuella kvällen – men det höll inte i rätten.

Flera vittnen har hörts som styrker kvinnans berättelse. Bland bevisen finns även en skärmdump av en chattkonversation mellan mannen och kvinnan där det framkommer att mannen förstått att samlaget skedde utan samtycke. Enligt tingsrätten ger konversationen stöd för påståendet att det skett ett övergrepp.

Den dömde har nekat till att det var han som skrev från kontot men tingsrätten tycker inte att det finns anledning att ifrågasätta att det var han. Mannens sambo har berättat att mannen tog bort sitt konto efter att han förstod att kvinnan skulle anmäla honom för våldtäkt.

Gärningen ska bedömas som våldtäkt på sätt åklagaren påstår, anser Västmanlands tingsrätt. Mannen som är hemmahörande i Västerås och som finns i belastningsregistret sedan tidigare, döms till fängelse i två år. Han ska också betala skadestånd på 115 000 kronor till kvinnan.

Mer läsning

Annons