Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lärare har lämnat Fryx

Under maj och juni sade nio lärare upp sig från Fryxellska skolan i Västerås. – Det är många uppsägningar samtidigt, men inget som är konstigt, säger Anneli Hallström rektor och vd på skolan.

Annons

Nio av ungefär 60 lärare har under våren sagt upp sig. Det är facit för Fryx efter det här läsåret.

Enligt källor ska många av uppsägningarna bero på en konflikt och missnöje med ledningen. Något som varken bekräftas eller dementeras av tidigare lärare eller rektorn.

De lärare som VLT har kontaktat vill inte prata om varför de sagt upp sig. – Det är för privat, säger en tidigare lärare.

Enligt ledning och styrelse är det inget konstigt med det som hänt. – Uppsägningarna beror på många olika saker. Vissa har exempelvis sagt upp sig för att de vill utveckla sig mer, vissa för att de vill kunna öka lönen, säger Anneli Hallström.

Ett brev har skickats ut till barn och föräldrar där man informerat om de många uppsägningarna. Enligt en förälder till en elev på skolan skapar sådant här oro, framför allt för barnen.

Något liknande inträffade för tre till fyra år sedan. Och enligt källor ska det då som nu handla om missnöje med ledningen. Men inte heller den gången var det någon som trädde fram och berättade vad som hänt.

Mer läsning

Annons