Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många soptunnor överfulla efter helgerna

Under jul- och nyårshelgerna växte sig sopbergen allt högre i Västerås soptunnor. De många helgdagarna gjorde att tiden mellan hämtningarna blev längre än vanligt.

Annons
Ingen plats för mer skräp. Fredrik och Maria Jonasson är en av de familjer som nu har så mycket sopor att de snart inte får plats. Foto: Tony Persson

Västerås. I Västerås hämtas restavfall från bostadsområdena vanligen varannan vecka. Men under helgerna flyttades den ordinarie hämtningstiden från den 25 december till den 22 december.

Därefter ingen planerad hämtning förrän den 8 januari. Soptunnorna är nu redan överfulla på flera håll. Familjen Jonasson, en av familjerna i området Eriksborg tycker att hämtningen kunde ha planerats bättre.

– Vi förstår ju att de också vill vara lediga, men när man betalar för en tjänst vill man ju att det ska fungera. När jag ringde kommunen sa de att vi kunde få en extra hämtning för 200 kronor, men det känns inte riktigt rätt när vi redan betalar för hämtning, säger Fredrik Jonasson.

Familjen undrar vilka alternativ som finns. På Vafabs återbruk är det inte tillåtet för privatpersoner att själva lämna in rest- avfall.

Anders Widing, chef för Sita AB i Västerås, det företag som hämtar restavfall vid Eriksborg, förklarar att de har halkat efter i planeringen både på grund av alla helgdagar men även på grund av flera extra körningar till hushåll som missat de ändrade hämtningstiderna.

– Vi har nu kört i kapp och det ska inte finnas några problem någonstans vad jag vet, säger Anders Widing.

Fulla soprum. På Viksäng vällde det över i soptunnorna. Foto:privat.

Mer läsning

Annons