Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Mångas” stulna bil hittad på skogsväg

I går förmiddag ringde telefonen hemma hos Sven G. Sjöberg, som fått sin bil stulen. Bengt Persson hade hittat bilen på en undanskymd skogsväg och läst om hans efterlysning i VLT.

Annons
Stort tack. En glad Sven G Sjöberg tackar Bengt Persson som hittade hans stulna bil och ringde och berättade var den fanns.            Foto: Margareta Andersson

västerås. – Jag var ute och tittade efter vilt med en kompis och reagerade på att det stod en översnöad bil, berättar Bengt Persson.

– Jag tog bort snön och såg att det hängde en härva sladdar under ratten.

Han kom ihåg registreringsnumret.

Polisen hade ännu inte registrerat stöldanmälan när han ringde dit, men Bengt Persson hittade telefonnumret till Sven och ringde.

Bilen stod på en liten skogsväg mittemot Allmänningsgården vid Lillhärad strax höger om väg 66 mot Surahammar 100 meter in.

Det blev ett glatt möte vid bilen. Sven hade utlovat en liten belöning.

– Jag krävde absolut ingenting men fick litet gott att dricka, säger Sven Persson.

Bilen var tjuvkopplad och alla registreringshandlingar borta. Men annars verkar den oskadd. Nu är bärgning av bilen beställd.

Det var ju, som VLT berättade, inte bara Sven G. Sjöberg, som drabbades utan också de medlemmar i föreningen Sambil, som brukar låna hans bil mot ersättning.

– Bilen är gammal men fungerade utmärkt. Vi medlemmar betalar, tack vare en fond, bara 500 kronor själv av självrisken på 1 500 kronor, berättar en glad Sven G. Sjöberg.

Mer läsning

Annons