Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-krig i Västerås

Ett nytt krig i mc-världen kan vara under uppsegling. Samstämmiga polisuppgifter säger att X-team, supportergrupp till Bandidos, låg bakom misshandeln av en Mongolsmedlem.

Annons

Strax efter klockan 18 i fredags kväll stormade sju–åtta maskerade män in i Mongols-lokalen. I lokalen befann sig, mest av en tillfällighet, en 31-årig Mongolsmedlem från Enköping och hans flickvän.

31-åringen knivskars i ena låret och slogs till golvet med hjälp av ett basebollträ. Därefter gick inkräktarna loss på inredningen och slog sönder det mesta.

Flickvännen skonades däremot.

Både poliser i Västmanland och Värmland bekräftar att misstankarna riktas mot X-teams Karlstad-avdelning, supportergäng till Bandidos.

Rolf Sandberg, operativ chef vid polisen i Värmland, beskriver gänget, som består av en kärna på 10–15 personer, som en samling vilsna själar som har behov av att visa sig på styva linan:

– Deras högsta önskan är ju att bli fullvärdiga Bandidos-medlemmar, säger han.

Anledningen till attacken mot Mongols stavas pengar:

– Med all säkerhet handlar det om bakomliggande affärer. Någon eller några från Mongols har trampat in på Bandidos revir och nu kände man sig tvingade att slå tillbaka. Att markera att man inte vill ha konkurrens av Mongols helt enkelt, säger Rolf Sandberg.

– Naturligtvis håller vi koll på de här individerna fram-över. Men vi befarar att det kan komma en vedergällning av något slag, säger Rolf Sandberg till VLT.

Mer läsning

Annons