Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest uppskattade dragen på jobbet

Chefer och anställda har i en ny undersökning tillfrågats om vilka egenskaper som uppskattas på arbetsplatsen. Resultaten varierar mellan könen och mellan arbetsplatserna.

Annons
Håller med. Ann Ulmehag är inte förvånad över resultatet av undersökningen.Foto: Kenneth Hudd

Det är Manpower Group som tillsammans med Kairos Future gjort en undersökning över vilka egenskaper som värderas högst på arbetsplatsen. Enligt cheferna är det ansvarstagande som toppar listan, nära följt av kommunikation. Hos anställda, som fått gissa vilka egenskaper som uppskattas, ser listan annorlunda ut.

– Det varierar en del mellan chefers och anställdas prioriteringar. Anställda säger kunnighet och ambition medan cheferna vill se ansvar. Dock liknar listorna varandra mer nu än för bara några år sedan, säger Hans Makander, informationschef ManpowerGroup.

Det finns också skillnader mellan könen, då kvinnor, enligt undersökningen, prioriterar struktur och ordning och män prioriterar kreativitet. Det finns också olikheter beroende på vilken arbetsplats det är.

På IT-företaget Prevas i Västerås är social kompetens en annan viktig egenskap som värderas högt.

– Förutom teknisk kompetens är även social kompetens viktigt för oss. Det måste finnas en bra sammanhållning på en arbetsplats, säger Ann Ulmehag som är HR chef på IT företaget Prevas.

Anställda. Richard Köhlerstrand och Joacim Dubois jobbar på företaget Prevas och tycker att de har en bra sammanhållning på jobbet.

Mer läsning

Annons