Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mimer bygger kloka hus

Även om grävskopor redan grävt på platsen var det på fredagen dags för det första spadtaget för 20 passivhus i kvarteret Bergsgrottan på Pettersberg.

Annons
Första spadtaget. Age Rinstad, Lars Luttropp och Mikael Pettersson Sjölund tog första spadtaget för Mimers passivhus på Pettersberg.

Bakom den treskaftade spaden stod Åge Rinstad, Mimers gröna gubbe och miljösymbol, Lars Luttropp, ordförande Bostads AB Mimer och Mikael Pettersson Sjölund, Aros Bygg och förvaltning AB. Några spadtag, en fanfar och bygget var invigt.

Tidigare låg här en fotbollsplan och nu ska 10 parhus och 10 radhus byggas på en 5 000 kvadratmeter stor yta i kvarteret Bergsgrottan. I första hand ska de säljas, men kan även hyras. Radhusen kostar 2 500 000 kronor och ett parhus 2 895 000 kronor. Hälften av bostäderna är redan tecknade för att köpas. Inflyttning beräknas ske om ett år.

Passivhus är byggda med 40 centimeter tjocka väggar som ger låg energiförbrukning, bra ljudisolering och bra temperatur inomhus. Husen är utan de traditionella uppvärmningssystemet som element och golvvärme. Alla hus får en braskamin och en värmeväxlare ska ta tillvara på stor del av värmen i från luften. Husen kommer att anslutas till fjärrvärmenätet.

Så här ska de nya byggnaderna se ut.
Annons