Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt begärd häktad

Under lördagen kan Västmanlands tingsrätt ta ställning till frågan om den mordmisstänkte 16-årige pojken ska häktas.

Annons

Under sen fredagseftermiddag lämnade chefsåklagare Göran Kastlund in en häktningsframställan till Västmanlands tingsrätt. Häktningsförhandling hålls vid Västmanlands tingsrätt under lördagen.

Under fredagen har en preliminär rättsmedicinsk undersökning av den döda flickan genomförts:

– Vi har fått reda på dödsorsaken. Den vill jag inte gå närmare in på just nu, säger Anders Pommer, polisens spaningschef.

Under fredagen har också förhören med den misstänkte fortsatt:

– Vi har förhört honom och jag går inte in på några uppgifter han har lämnat under förhören. Jag har sett att hans försvarsadvokat lämnat vissa uppgifter, och det tycker jag är olyckligt.

Anders Pommer vill heller inte kommentera uppgifter om vad pojken och flickan kan ha haft för sig dagarna före mordet, eller eventuella motiv till brottet:

– Jag kan inte berätta något sådant. Det kan fortfarande finnas människor som återstår att förhöras, och vi vill höra deras berättelser ostört.

Det finns dock inte någon ytterligare person misstänkt för brott i samband med flickans död, enligt Anders Pommer.

Brottsrubriceringen är fortfarande mord, det vill säga att den 16-årige pojken haft uppsåt att döda den jämnåriga flickan, men alternativa rubriceringar kan komma i fråga om utredningen ger stöd för dem.

Annons