Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobilspelbolag växer och satsar på Västerås

Mobilspelbolaget Leovegas strategi är att locka tekniska utvecklare till sig och erbjuda jobb där de bor.

Annons

I dag har företaget 15 anställda i Västerås. Efter en flytt till ett större kontor i Kopparlunden finns det plats att utöka personalstyrkan med 20-25 personer.

– Att erbjuda arbetstillfällen som ligger i framkant när det kommer till arbetsuppgifternas komplexitet, oavsett var man jobbar ifrån, har visat sig vara en mycket framgångsrik strategi för att locka talang från hela Sverige. Det finns duktiga utvecklare över hela landet och därför är det bra att kunna erbjuda arbetstillfällen där de bor. Flera av våra anställda i Västerås tar cykeln till jobbet på fem minuter, säger LeoVegas VD och grundare, Gustaf Hagman i ett pressmeddelande.

När huvudarkitekten för LeoVegas transaktionsplattform Rhino, Andreas Lindfalk, flyttade till Västerås, tog han arbetet med sig. Snart växte Västeråskontoret, och idag har man 15 anställda i staden.

– I början låg fokus på att attrahera personer som pendlade mellan Västerås och Stockholm, men idag handlar det mer om att låta talanger välja mellan flera olika platser i Sverige. Vi inte bara tror på detta, utan det har verkligen visat sig fungera i praktiken. Sverige är betydligt större än Stockholm, säger Andreas Lindfalk, site manager på LeoVegas Västerås-kontor.

Vad är Leovegas?

Gametech-bolaget Leovegas nådde nyligen ett börsvärde på över en miljard USD. Man var först av de svenska onlinespelbolagen att betrakta smartphones som den primära kanalen för spelande.

Nu tar företaget nya steg inom teknologiutveckling – bland annat satsningar inom AI (artificiell intellingens) och machine learning. Nu expanderar man sin techverksamhet i både Västerås och Växjö, där bolaget har lokala kontor för utvecklare, kodare och designers.

Foto: Leovegas

Mer läsning

Annons