Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mopedisten hörd - nekar till brott

Mopedisten som körde ihjäl en cyklist nekar till brott. Han förnekar också att han skulle ha varit påverkad av vare sig alkohol eller narkotika.

Annons

Polisen har dock kontaktat Riksmedicinalverket för att begära förtur med analysen. Den 48-årige mopedisten misstänks i nuläget för vållande till annans död och drograttfylleri. Under torsdagen hördes han av polisen.

- Av utredningstekniska skäl vill jag inte säga vad han har sagt i förhören, säger Johan Forsberg vid polisens avdelning för trafikutredningar.

Polisen misstänker att 48-åringens moped var trimmad. De tror sig ha en ganska god bild av hur olyckan gick till men vill gärna prata med personer som kan ha sett då båda männen före krocken.

Den 49-årige cyklisten var ute och tränade. Han var klädd i cykelbyxor och en träningsjacka och cyklade på en svart cykel med bockstyre av märket Marin San Anselmo.

Mopedisten körde en röd moped med svart sadel av märket Viva City Peugeot. Han hade svarta kläder och bar en svart hjälm.

Olyckan skedde i tisdags strax före klockan 19 på cykelbanan mitt emot OKQ8, nära norra Skjutbanegatan. Cyklisten drabbades av så svåra skallskador att han senare avled.

Mer läsning

Annons