Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordutredningen läggs ner – men kan tas upp igen

Kammaråklagare Karolin Hellsberg har nu formellt tagit beslutet att lägga ned förundersökningen kring mordet på Stadshotellet under Power meet-helgen i somras. Men det betyder inte att ärendet helt hamnar i malpåse.

Annons

– Nej, i och med att det inte längre finns någon preskribtionstid för mord kommer ärendet att leva vidare. Men vi kommer inte aktivt att utreda på samma sätt som tidigare – om inte nya uppgifter dyker upp förstås, säger Björn Wilhelmsson, chef för utrednings- och lagföringsenheten vid polisen i Västmanland.

Både utredarna och Karolin Hellsberg var eniga i sin bedömning att det material som finns inte räcker för en fällande dom för den tidigare misstänkta änkan.

Karolin Hellsberg skriver: ”Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den som varit misstänkt begått ett brott.”

Änkan försattes på fri fot för knappt två veckor sedan.

Vad som nu kommer att hända, kan Björn Wilhelmsson inte sia om:

– Vi kan när som helst väcka liv i utredningen igen, men då krävs som sagt att det framkommer nya uppgifter.

Änkan misstänks fortfarande för en serie ekonomiska brott, bland annat i den mördade makens numera konkursade bolag. Här är dock utredningen än så länge i sin linda.

Mer läsning

Annons