Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Något måste kunna göras”

Lillhärads bygdegård har fått en försvarare: Centerpolitikern Lars Kallsäby. "Jag ska ta upp fallet med mina politiska kollegor. Något måste kunna göras!"

Annons
Tveksam. Lars Kallsäby (C) ifrågasätter om Mälarenergi kan kräva pengar efter nästan tio år.

Lars Kallsäby reagerar starkt på bygdegårdsföreningens historia. Förutom att vara politiker är handessutom landsbygdsbo och har varma känslor för bygdegårdarna.

– Bygdegårdar är oerhört viktiga samlingspunkter för en bygd. Folkets hus och andra liknande lokaler har samma funktion i städerna.

Han hänvisar bland annat till flera andra väl fungerande bygdegårdar i kommunen, bland annat i hans egen socken Dingtuna.

Men vad kan Västerås stad göra för Lillhärads bygdegårdsförening?– Det ska jag diskutera med politikerna i de andra partierna. Jag ska ta upp frågan redan på måndag.

Föreningen säger att de hade varit i kontakt med jurister och att de inte kunde göra mer. Lars Kallsäby är inte så säker på det.

– Frågan är exempelvis om Mälarenergi verkligen kan kräva pengar för utebliven betalning när det har gått nästan tio år. Och har installatören inget ansvar?

Mer läsning

Annons