Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej, grabbarna var inga rånare

De tvingades ur bilen, ner på knä och belades med handfängsel samtidigt som de hade vapen riktade mot sig. Men de var oskyldiga.

Annons
Polisen misstänkte att Dennis Husell, Robin Andersson och Daniel Wikström låg bakom rånet på Hälla och tvingade dem ned på knä. Men trion var oskyldiga.

Dennis Husell, Robin Andersson och Daniel Wikström var ute och körde bil i onsdags kväll. Vid Finnslätten blev de stoppade av en polisbil.

– Jag satt i baksätet och polisen slet upp dörren. Han sa att jag skulle öppna dörren med vänster hand och kliva ur långsamt, säger Robin Andersson.

Sedan uppmanades trion att gå baklänges med händerna på huvudet, i riktning mot poliserna.

– Det var helt overkligt, det var som att titta på en film! Jag var jättenervös för att de skulle skjuta ifall jag gjorde en hastig rörelse, säger Daniel Husell.

Daniel Wikström trodde att de skulle bli medtagna till polisstationen för timslånga förhör.

– Jag tänkte mest på att jag skulle missa jobbet, säger han.

De andra killarna går på Edströmska gymnasiet och gårdagens snackis var förstås polisgripandet. Men ingen av dem hyser agg till polisen.

– Äh, de gjorde bara sitt jobb, säger Daniel Wikström.

Efter att ha varit handbojade i cirka tio minuter blev de fria.

– Poliserna bad om ursäkt och de förklarade varför de agerat som de gjorde. Att någon sett en ”mystisk” bil med tre killar i, säger Robin Andersson.

Polisen hade i går eftermiddag inga spår efter de ”riktiga” rånarna. Däremot hade de lämnat sådana i butiken på Hälla. Exakt vad vill polisen av utredningstekniska skäl inte gå ut med.

Mycket tyder dock på att de varit här och rekognoserat med tanke på var flyktbilen, en röd Volvo 850 av äldre modell, hittades. Djupt inne i skogen vid Tillbergaleden.

– Eller så har de lokalkännedom, säger Jouni Mäkinen vid polisens krimjour.

Misstänker ni att det är samma personer som ligger bakom rånen mot Guldfynd i Gävle och Enköping?

– Tillvägagångssättet är ju samma, men det är ingenting jag vill kommentera. Vi har naturligtvis kontakt med de polismyndigheterna.

Inga guldrånare. Polisen misstänkte att Daniel Wikström, 18 år, Robin Andersson, 18, och Dennis Husell, 19, låg bakom rånet mot Guldfynd i onsdags kväll. Men de var bara ute och åkte. ”Klart man blev lite skakad efteråt, det är inte varje dag man har en pistol riktad mot sig,” säger Dennis Husell.
Jagar bevis. Polisens tekniker lyckades säkra spår efter de tre yxbeväpnade män som slog sönder montrarna och stal guld från Guldfyndbutiken i Hälla shoppingcenter.

Mer läsning

Annons