Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Northvolt vill träffa västeråsarna: " Vi vill förankra projektet"

Den 25 september kommer Northvolt till Västerås för att prata med västeråsarna om den eventuella etableringen av den stora batterifabriken i staden.

Annons

Northvolt ska etablera Europas största batterifabrik i Västerås eller Skellefteå. Vilken kommun ska vinna fabriken som ger tusentals arbetstillfällen? För några veckor sedan var Northvolt på besök i Skellefteå och nu kommer de till Västerås. Kampen om den enorma etableringen fortsätter.

På måndag, den 25 september, klockan 18.00, bjuder Northvolt in till samrådsmöte på Steam Hotel.

– Vi ser fram emot att svara på alla möjliga frågor som kan tänkas dyka upp, säger Jesper Wigardt.

Mötet är öppet för alla kommuninvånare som är intresserade. Det är en del i processen som företaget går igenom när de ansöker om ett miljötillstånd.

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet att träffa västeråsarna, dels för att berätta om projektet och våra planer men också för ge alla intresserade en möjlighet att ställa frågor direkt till oss och framföra synpunkter, säger Jesper Wigardt, kommunikationschef på Northvolt.

Företagets VD, Peter Carlsson, kommer att hålla en presentation om projektet och svara på frågor. På plats kommer även ett team av miljöexperter att finnas. Kommunstyrelsens ordförande, Anders Teljebäck, kommer också att närvara.

– Vi vill förankra projektet med västeråsarna. Det är viktigt att vi kommer igång med konstruktionen av fabriken snarast möjligt för att kunna möta våra potentiella kunders behov av batterier de närmaste åren, säger Jesper Wigardt.

Synpunkter kan också skickas in till [email protected]

Northvolts VD, Peter Carlsson, kommer till Västerås måndagen den 25 september.

Titta också på: Det här är Northvolt på en minut

Mer läsning

Annons