Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notorisk fortkörare åkte fast

En bil tillhörande en 34-årig västeråsare har flera gånger fångats på bild av fartkameror i Västmanland och Dalarna utan att åka fast.

Annons

Men det har varit problem att identifiera föraren eftersom bilen var tyskregistrerad.

Polisen i Västmanland fick en förfrågan från ATK-sektionen i Kiruna, den enhet som utreder hastighetsöverträdelse som registrerats av fartkameror, om vi kunde identifiera fordonet och framförallt mannen.

- Det rörde sig om ett flertal hastighetsöverträdelse som alla hade skett på samma sträcka, ungefär samma tid på dygnet, säger Jörgen Bergfasth, chef för trafiksektionen vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Därför satte polisen in extra kontroller vid den plats där föraren brukade köra för fort.

–  Och det dröjde inte länge innan vi fick träff. En polispatrull stoppade bilen och kunde identifiera föraren, säger han.

Hastighetsöverträdelserna har skett mellan juni och december förra året.

-Det rör sig om 32-tillfällen som bilen har fångats på bild. Men bara fyra gånger har vi lyckats identifiera 34-åringen. Det har inte handlat om några dramatiska fortkörningar. Som mest har det varit mellan 10-20 kilometer, säger Jörgen Bergfasth.

Det rörde sig om flera fall av hastighetsöverträdelse, brott mot vägtrafikregisterlagen då mannen inte bytt till svenskregistrerade skyltar samt brott mot trafikförordningen.

Totalt rörde det sig om tio brott. Ärendet lämnades vidare till åklagare som utfärdade ett strafföreläggande på 9 300 kronor i böter.

Mer läsning

Annons