Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Chessi hemma igen

Hon blev skrämd, påkörd och var försvunnen i ett dygn. Men efter en tids vård på djursjukhuset i Strömsholm är Chessi nu hemma igen.

Annons
I trygga händer. I slutet av november blev Chessi påkörd efter att ha skrämts av fyrverkerier. Efter en tids vård i Strömsholm är hon nu hemma igen.

– Så många har engagerat sig och jag vill tacka dem alla, säger matte Grethe Jensen.

Historien har sin början i samband med skyltsöndagen i slutet av november. Då lyste nämligen ett fyrverkeri upp stan och satte skräck i hunden Chessi.

– Plötsligt var hon borta. Jag ropade och letade men hon syntes inte till, säger Grethe som från polisen fick höra att en hund blivit påkörd vid Centralstationen.

Hon fick hjälp av sina väninnor Ann-Charlotte Israelsson och Kicki Weinerö i sökandet.

– Jag är polis till vardags och när vi letar efter försvunna människor åker vi till platsen där personen senast sågs. I Chessis fall visste vi att en hund setts på Ängsgärdet. På vägen dit finns ett litet grönområde intill E18 som jag ville kolla. Väl där hörde vi ett skall och där låg Chessi skadad, säger Ann-Charlotte Israelsson.

För Chessi, en korsning mellan shih tzu och yorkshireterrier, blev det raka vägen till Strömsholm.

– Hon har en infektion i tassen som måste bevakas, men i övrigt har bland annat den blödning i huvudet hon ådrog sig försvunnit, säger Grethe Jensen lyckligt.

Chessi omplåstrad i mattes famn.

Mer läsning

Annons