Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu grönskar det på Hälla för Granngården

I går blev det mer liv på Hälla när Granngården slog upp portarna i Onoffs tidigare lokaler.

Annons
premiär. Sättpotatis var en storsäljare när Granngården öppnade sin nya butik på Hälla i går. Åke och Barbro Eriksson lät sig väl smaka av woken som det bjöds på under premiären.Foto: Margareta Andersson

Västerås. Kerstin Lagerlöf och Bengt Engström står i kön inne på Granngården och väntar på att få betala. De har bland annat köpt jord inför den stundande trädgårdssäsongen.

Det nya läget på Hälla, dit butiken flyttat från Lillå-udden, tycker paret verkar vara bra.

– Det känns mycket bättre och större än det gamla, Vi brukar handla på Granngården i bland, speciellt på våren, säger Bengt Engström.

Premiärdagen ringlade sig stundtals kön av kunder lång i butiken.

– Jag tänkte ta en snabbkaffe när det började välla in folk. Det var bara att bemanna kassorna. Sedan dess har vi stått här. Det är jättekul med så stort intresse, säger butikschefen Thomas Karlsson några timmar efter öppningen.

Lokalen har stått tom sedan Onoff gick i konkurs 2011. Flera andra butiker har också lämnat Hälla, bland annat Ikea på andra sidan parkeringen från Granngården sett.

Men Thomas Karlsson tror på Hälla som handels- område.

– Gamla Ikeahuset fylls med butiker i höst och då är vi redan här. För oss är det ett jättebra läge. För det sortiment vi har så behöver vi stora ytor utanför där kunderna kan köra in.

Mer läsning

Annons