Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska kol och olja fasas ut helt på värmeverket

Mälarenergi har beslutat att skrota en av sina äldsta kol- och oljedrivna värmepannor – Panna 4 – i Kraftvärmeverket i Västerås.

Annons

Det kommande Block 7 ska tas i drift år 2020.

Panna 4 har inte varit i drift på flera år, men det är först nu som Mälarenergis styrelse tagit beslutet att montera ned den helt och hållet. Beslutet är i linje med Mälarenergis långsiktiga plan att från och med år 2020 endast använda återvunna och förnyelsebara bränslen i produktionen av el och fjärrvärme.

Om tre år ska den nya delen i kraftvärmeproduktionen, Block 7, stå klar och då ersätta samtliga de äldre delarna av Kraftvärmeverket som varit i drift sedan 1963. Då kommer olja eller kol aldrig mer att användas i Kraftvärmeverket utan bland annat återvunnet trä.

– Jag är stolt över att vi vågar gå framåt och stolt över Mälarenergis personal som gjort jobbet som tagit oss hit. Alla de som vårdat och driftat Panna 4 ska också vara stolta. Kraftvärme med Panna 4 har varit en fantastisk lösning för sin tid, säger Niklas Gunnar, affärsområdeschef för Värme inom Mälarenergi, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons