Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny ordförande i studentkåren 

Varje år väljs en ordförande för Mälardalens studentkår. Den nyvalde ordföranden heter Mikael Broman och är 28 år.

Annons

-Det känns bra, men samtidigt lite nervöst, man har ju alla ögon på en. Det tar ett tag att komma in i arbetet men min egen ambition är att göra ett så bra jobb som möjligt, säger Mikael Broman.

Mikael Broman tillträdde som ordförande den första juli. Han har redan nu klart för sig på vilket sätt han vill påverka under året.

-Jag vill att studentkåren ska ha en nära dialog med högskolan och studenterna för ett gott samarbete. Jag vill även få bättre transparens i utbildningen och kursvärderingarna.

Den nye ordföranden var yrkesofficer inom det militära innan han påbörjade sina ekonomistudier förra hösten. Nu har han tagit ett sabbatsår för att kunna lägga all tid på arbetet som ordförande.

-Jag är studentkårens ansikte utåt och även kontaktperson. Jag är också studentkårens officiella röst, förklarar Mikael Broman.

Mikael Broman har som ett av de första stegen planerat en debatt. Då bjuds högskolan, kommunen och studentkåren in för att ha en debatt med studenterna. Datum för debatten är den 20 september.

Carl Widerberg

DETTA ÄR MIKAEL BOMAN

Bor i: Eskilstuna

Är född i: Finspång i Östergötland

Ålder: 28 år

Bakgrund: Har läst ekonomprogrammet och startade upp linjeföreningen Esekon för ekonomprogramet i Eskilstuna. Har tidigare arbetat som yrkesofficer i Skövde.

Tillträdde som ny ordförande: 1 juli

Annons