Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sajt för unga kvinnor

Tjejjouren lanserar sin nya nationella storsatsning: en hemsida för att hjälpa unga kvinnor.

Annons

– Det här kommer att bli revolutionerande, säger Beatrice Unander-Scharin, som ideellt arbetar med projektet.

Tjejjouren har kontakt med cirka 5 000 unga kvinnor varje år. Tove Moe och Beatrice Unander-Scharin arbetar tillsammans med 15 andra i Västerås med samtal och stöd för behövande.

Precis lagom till den Internationella kvinnodagen lanserar de nu sin nya hemsida, där tjejer ska få direkta svar på sina frågor genom ett chattforum.

– En del personer känner sig inte bekväma med att prata inför en kurator eller förälder, men trygga att ställa sina frågor bakom datorskärmen. Man blir mer anonym och det är inte lika omständligt att klicka iväg ett mejl som att kontakta någon per telefon, säger Beatrice.

Hon tror att den nya hemsidan kommer att spela stor roll i många unga kvinnors liv.

www.tjejjouren.se kommer även att innehålla en frågelåda som garanterar svar inom 48 timmar, samt en kunskapsbank om allt från frågor om anorexi och kroppsideal till onani och självkänsla.

– Man behöver inte ha ett problem för att vända sig till oss, vi finns även för att lyssna eller ge råd i vardagen, säger Tove.

– Vi har dessutom fullkomlig tystnadsplikt och anmäler inte om någon berättar att hon blivit utsatt för brott.

Västerås tjejjour kommer att finnas tillgängliga med ett bokbord och mer information om hemsidan på måndag kväll under Culturens firande av internationella kvinnodagen.

Mer läsning

Annons