Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya förskolebussen visades upp

Om några månader är det dags för premiärturen. Men redan i går kunde intresserade barn och föräldrar titta på hur förskolebussen kommer att se ut.

Annons

Det är de större barnen, 4–5-åringarna, som i höst ska få nyttja den mobila förskolan. De ska inte köras runt i buss hela dagarna utan det handlar om att man lätt ska kunna ta sig till olika ställen där man kan ha olika aktiviteter. Både inomhus och utomhus.

Ingrid Kjellin är chef för Vallby förskola:

– Det finns så många fina områden kring Västerås som vi kan besöka, som Björnön, Asköviken eller Parken Zoo i Eskilstuna till exempel. Och så kan vi besöka olika museer. Vi ska inte åka så långa sträckor, kanske som mest en halvtimme, berättar hon.

Just nu håller hon på att rekrytera en busschaufför.

– Det ska vara en person som kan delta i verksamheten, att köra själva bussen blir den minsta delen av arbetet.

Barnen ska turas om att få åka buss. När ett gäng har åkt buss i några veckor är det nästa gängs tur. Så ska man turas om under året.

Och föräldrarna är över lag positiva till den mobila förskolan.

– Visst har vi fått en del frågor. Bland annat är det några som har undrat om barnen ska sitta i bussen hela dagarna, men så blir det ju inte. Föräldrar har också undrat hur det ska gå att klä barnen inne i bussen, men det kommer att gå bra med lite organisation, säger Ingrid Kjellin.

Den buss som i går stod uppställd till beskådande i Vallby centrum är dock inte den som ska användas i Västerås. Den håller nämligen på att byggas just nu. Bussen som föräldrarna kunde titta på var en lånebuss och det var en strid ström av nyfikna hela dagen.

Annons