Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybakade lärare tar examen

På lördagen klockan 11.00 tog 51 lärarstudenter från Mälardalens högskola sin examen i Domkyrkan. VLT träffade fyra nybakade lärare som vill förändra läraryrket.

Annons
Nybakade lärare! Maria Knikkula Nykänen, Linda Hansson, Sara Kock och Sara Kvist ska precis gå in i Domkyrkan och ta emot sina examensbevis.

- Vi brinner för att ge eleverna en bra skolgång. Det är därför man blir lärare, säger Sara Kock som har utbildat sig till lärare i tidiga år, vilket innebär att hon ska undervisa förskolebarn och elever upp till sjätte klass.

Sara Kock har fått jobb direkt som klasslärare på Rösegårdsskolan. Till hösten får hon ansvaret för sin egen klass.

- Det känns spännande men också läskigt. Det är ett stort ansvar, säger hon.

Vad tycker de om utbildningen på Mälardalens högskola?

Här uppstår en tystnad som är två sekunder för lång.

- Ris och ros, säger Sara Kvist. Mycket har varit bra men vissa föreläsningar har varit som, hjälp, har jag tagit studielån för detta.

- Vi har verkligen fått känna på hur det är att vara elever, säger Linda Hansson.

Alla fyra har arbetslivserfarenhet innan de började på lärarutbildningen. Tre av dem har arbetat i förskolan och Maria Knikkula Nykänen har arbetat som mentalskötare. Maria har också fått jobb direkt på en förskola i Fagersta där hon bor. Linda Hansson som utbildat sig till förskollärare och Sara Kvist som är lärare i tidiga år, ska njuta av det sista sommarlovet. Jobb är de inte oroliga för.

- Jobb finns alltid. Det är en bra arbetsmarknad som väntar oss, säger Maria Knikkula Nykänen.

Mer läsning

Annons