Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycka och lokskadager sena tåg i kväll

En olycka i Lerum och en lokskada mellan Köping och Västerås ställer till det för resenärerna mellan Västerås och Stockholm under tisdagen.

Annons

Vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen omkom en man då han hamnade på spåret vid Lerum station och blev påkörd av ett passerande X2000-tåg. Det stoppade tågtrafiken under flera timmar och har sedan vållat fortsatta förseningar.

Det innebär att tåg 184 Göteborg-Västerås-Stockholm som skulle avgått Västerås 20.04 mot Stockholm C är två timmar försenat. Tåget var vid 19-tiden mellan Herrljunga och Falköping vid en tid då tåget skulle ha passerat Örebro.

Nattåget 98 Göteborg-Västerås-övre Norrland uppskattas bli en knapp timme sent jämfört med tidtabellsenlig avgångstid från Västerås 20.39.

Flera tåg Stockholm-Västerås-Göteborg har också försenats vid ankomst till Göteborg C, i vissa fall med flera timmar.

Som om inte de förseningarna är nog drabbades ett tåg även av lokfel i Västmanland.

Tåg 180 Göteborg-Västerås-Stockholm avgick från Göteborg 14.02 och drabbades inte av olyckan vid Lerum. Det avgick i rätt tid från Köping - men mellan Köping och Västerås drabbades tåget av lokfel. I stället för att avgå 17.53 avgick tåget först 19.03 efter att ha ankommit 18.45.

Mer läsning

Annons