Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppning för nytt beslut om bygglov

Fyra års utredning av nytt Rocklundastall har manglats i tre nämnder med tillhörande förvaltningar. Centerpartiet har nu ställt de styrande rödgröna mot väggen för långsam hantering ärendet.

Annons

Västerås. På onsdagens kommunfullmäktige riktades kritik mot de rödgröna.

– Den politiska ledningen är ytterst ansvarig, även om det både är tjänstemän och politiker som gjort fel. I ett så här stort ärende måste samordningen fungera. Någon måste väl ändå känt till det här med skyddsavståndet till kraftledningarna tidigare. Vi vill att Rocklunda får nytt besked innan sommaren, säger Lars Kallsäby, C.

Magnus Edström, MP, ord- förande i byggnadsnämnden, säger att frågan är angelägen och att han hoppas att han ska kunna reda ut var samordningen har brustit.

– Jag har inte koll på samarbetet skett och vet inte vad som gått fel. Ärendet har beretts i kultur-, idrotts- och fritidsnämnden och fastighetsnämnden innan det hamnade hos oss, vi är alla ansvariga.

I morgon träffar Magnus Edström ledningsgruppen för stadsbyggnadskontoret och kommer då att lyfta frågan om varför, som han uttrycker det, byggnadsnämnden fick ett ogenomförbart förslag att besluta om.

– Om en omarbetad bygg- lovsansökan kommit in till vårat sammanträde den tolfte juni kan vi ta ny ställning. Jag utesluter inte heller ett nyinsatt nämndsammanträde innan sommaren.

Mer läsning

Annons