Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroliga lärare i Kolbäck skriver till politikerna

Kommunens planer på att lägga ner högstadiet i Kolbäck väcker oro och engagemang på orten. Två lärare har nu skrivit ett kritiskt brev till kommunstyrelsen i Hallstahammar.

Annons

Två lärare som arbetar i Kolbäck har skrivit ett långt brev till Hallstahammars kommun där de uttrycker sin oro gällande förslaget att lägga ner högstadieskolan i Kolbäck. De menar att det inte finns något intresse från Kolbäcks-eleverna att gå högstadiet i Hallstahammar.

Lärarna hävdar att ungdomarna i Kolbäck och Strömsholm vid en nedläggning av skolan, i allt större utsträckning kommer att välja att gå på högstadiet i Västerås. Detta eftersom att de ändå, i och med Kantzowskas nedläggning, kommer att gå gymnasiet där. Lärarna hävdar att kommunen på detta sätt kommer att förlora elever, och i slutändan även invånare.

Man skriver i brevet att den småskaliga skolverksamheten i området har varit en anledning till att många har valt att flytta dit. En nedläggning av högstadiet anser man blir en stor förändring i många familjers vardag, då eleverna inte längre kan gå till skolan själva, utan måste sätta sig på bussen eller tåget.

De tycker att det är konstigt att kommunen först gör stora satsningar på att locka folk att flytta till Strömsholm, för att sedan komma med förslaget att lägga ner högstadiet.

”Ni skriver på er hemsida: ”Vår vision för 2015 är ”det goda livet – i storstadens närhet”. Vi vill bevara det goda livet i Strömsholm med omnejd! Förstör inte detta, tack!”, avslutar lärarna sitt brev.

Annons