Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oroliga politiker fick ta emot protestlista

”Vi hade hoppats på cirka 250 namn. Det blev 565 namn på protestlistan till slut, som vi nu kan lämna över till politikerna!”, det sa socialsekreteraren Johanna Pettersson och möttes av jubel.

Annons
Kommunalrådet Staffan Jansson (S) och oppositionsrådet Elisabeth Unell (M) får protestlistorna av Kristiina Koistila och Johanna Pettersson.

Minst ett hundratal av Västerås socialsekreterare och deras supportrar samlades till en stor manifestation utanför stads- huset i går kväll.

Platsen och tiden var ingen slump. Samtidigt inne i Stadshuset satt Västerås toppolitiker på kommunfullmäktigesammanträde.

VLT har tidigare skrivit om namninsamlingen ”Nu bryter vi tystnaden, Västerås”, där anställda på socialkontor i Västerås protesterar mot både hårda arbetsförhållanden, låg ingångslön och dålig löneutveckling.

Kommunalrådet Staffan Jansson (S) och oppositionsrådet Elisabeth Unell (M) offrade en del av fullmäktiges matpaus för att ta emot namnunderskrifterna.

Staffan Jansson påpekade att det redan är klart att 2 miljoner extra kommunala skattekronor ska satsas särskilt på socionomer och sjuksköterskor.

– Det är i alla fall en början, sa han försiktigt och tillade att han och andra politiker hade reagerat och blivit riktigt oroliga när det hörde talas om missnöjet och namninsamlingen.

Elisabeth Unell lovade att hon skulle göra studiebesök på socialkontoren och vara med under deras arbete.

Mer läsning

Annons