Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österrikare tränar på Västerås

Tjugo österrikiska reseledare gick på guidad rundtur i Västerås på tisdagsförmiddagen.

Annons
En rundtur i centrala stan stod på programmet för de besökande österrikiska reseledarna. Ursula Stejuhn, i röd kappa, guidade. Från vänster Martin Gaw, Waltraud Nielsen och Beate Limbrock.

De tränas för att själva guida turistgrupper som ska besöka Mälardalen i sommar.

– Det är redan klart att 3 000 personer kommer hit från Österrike, vilket innebär 9 000 gästnätter på First Hotel Plaza i Västerås, sade Pernilla Törngren, turistbyråchef, Västerås Co.

Det hela är ett samarbete mellan Raiffeisen Bank, som samarbetar med en österrikisk resebyrå och researrangör, Visit Swedens tysklandskontor, Västmanlands kommuner och landsting och Västerås Company.

Samarbetet har alltså resulterat i att det mellan den 28 april och den 23 juni kommer totalt sexton turistgrupper i olika omgångar till Västerås för att övernatta här i fyra nätter. Resan för varje grupp varar i en vecka, men övernattningarna sker i olika områden i landet.

Förutom att visa turisterna Västerås kommer reseledarna att följa med grupperna på dagsutflykter till bland annat Stockholm, Sundbyholm, Mariefred och till Kungsbyn, där det framför allt är älgarna som attraherar.

Under tisdagen visades reseledarna runt i centrum, för att bland annat stanna till framför konserthuset, stadshuset, slottet och sedan vandra vidare till Kyrkbacken. Under måndagen besöktes Sala silvergruva och Frösåker.

Annons