Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På fritidsbanken får de gamla "skrillorna" nya fötter

Vill du tälta eller prova på konståkning utan att köpa dyra prylar på en gång? Då kan du snart gå till Fritidsbanken på Bäckby och vid Rocklunda och låna det du behöver.

Annons

Häng med på en tur på Fritidsbanken:

För små skridskor och för korta skidor. På Bäcky och vid Rocklunda pågår insamlingen för fullt. Här hoppas man att skridskor, fotbollar, skidor och andra roliga sporter skall ramla in för att fylla på "biblioteket" som ligger på Bäckby. Allt är välkommet bara det hör ihop med den specifika sporten.

Tanken är att den som vill testa en ny idrott ska kunna grejer låna hos fritidsbanken lagom till sportlovet. Andemeningen är att alla får låna, allt är gratis och allt är återvinning. En del saker har de stödköpt in, till exempel parasportmaterial. Det berättar Johannes Hedlund som är samordnare på Fritidsbanken.

På Fritidsbanken har lokalerna börjat fyllas på rejält. Relativt nya grejer samsas med äldre.

– Här kan man låna ett par inlines om känner för att testa det och man ska heller inte vara orolig för att det man lånar går sönder. Då får man bara en klapp på axeln. Grejerna är till för att användas, säger Johannes.

Marie Persson från Västmananlands idrottsförbund och Johannes Hedlund regional samordnare på Fritidsbanken är glada över allt som kommer in till det nya

Marie Persson plockar fram en udda sak. Nummer 21, en Peter Forsbergtröja.

Mer läsning