Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påsken firas med tivoli

Känner du för att åka en sväng på påsklovet kan du göra det på påsklovstivolit på Rocklunda.

Annons
Upp och ner. I den lilla berg- och dalbanan ”Kålmasken” kan du åka uppför små backar, men ganska fort går det i alla fall, kanske nästan lika fort som att sitta på en häxkvast.

Västerås. Sida vid sida står den ena åkattraktionen efter den andra och för den som vill prova sin tur finns flera lotteristånd.

De allra minsta kan välja vilket fordon som är roligast att flyga lagom högt med. Prinsessvagn, batmobil, drake eller kanske en häftig truck. För dem som är tuffa nog att testa på värstingen på plan finns ”No Limit” som snurrar i 360 grader.

På Rocklunda är det påsklovstivoli hela helgen. Redan på skärtorsdagen stod Axels tivoli på plats och drog i gång påskhelgen med en tävling där 100 personer hade chans att vinna första åkbandet med sex turer i valfria karuseller. Och påsktema blir det hela helgen.

På påskafton kan den som vill klä ut sig till påskgumma eller påskgubbe och anmäla sig på plats klockan 13 för att ha chans att vinna titeln ”Årets påskkärring”

– Vi korar de tre bäst utklädda i finalen klockan 14. De tre vinner en varsin jättenalle och 2 kilo choklad var. Vi delar också ut två fribiljetter som tröstpris till de andra barn som anmält sig,

Mer läsning

Annons