Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt väder till påskhelgen

Planerar du en picknick i gräset bland påskliljorna eller just har dammat av grillen inför årets första grillkväll ser det ut som att du får tur med vädret till helgen. Påskhelgen bjuder på sol och värme.

Annons
TAR VARA PÅ SOLEN. David Engström pluggar i solskenet. Han har planerat ett knytkalas under påskhelgen, då passar det bra med soligt väder. ”Det blir med familjen och släkt, alla tar med något till påskmiddagen”, säger han. Foto: Daniel Guerra

Trots att det blåser något är det perfekt väder ute nu, tycker David Engström som slagit sig ner vid sidan av kanalen med sin kursbok.

– Fördelen med att vara student på distans är att man kan sitta ute och läsa när man vill, säger han och blundar mot solen.

I påsk kan det bli fler sådana tillfällen då det efter en grå start väntas bli en solig helg.

Skärtorsdagen inleder med något ostadigt väder. För dem som tänkt klä ut sig till påskkärring och ta en flygtur till Blåkulla passar det kanske bra att det också blir blåsigt med en del friska vindar.

Gråmulet blir det även på långfredagen och en temperatur på runt 10 plusgrader.

– Det kommer ett regnområde under natten till fredag så det kan bli en del moln under dagen, men annars ser det ut att bli fint väder resten av helgen, säger Maria Jönsson, meteorolog vid Foreca.

Lagom till påskafton drar ett högtryck in över Västerås och för med sig stabilt och soligt väder som fortsätter hålla i sig över både påskdagen och annandagen.

Temperaturen stiger då till dryga 15 grader under hela helgen. Som gjort för att ta med påskmiddagen eller kanske påskägget utomhus och njuta i vårsolen.

Mer läsning

Annons